Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- Zout
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram ontbijtspek in blokjes
- ½ pak gezeefde tomatensaus 250 gram
- 1 dl witte wijn
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- Peper
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
- Giet ze af, stamp ze of wrijf ze door een zeef en laat ze iets uitdampen en afkoelen.
- Roer de bloem en het ei door de gestampte aardappelen tot een stevig deeg ontstaat.
- Vorm van het deeg een rolletje van 3 cm doorsnee en snijd er plakjes van 1 cm dik van.
- Druk met een vork lichtjes een ruitjespatroon in ieder kussentje.
- Leg de kussentjes tot het gebruik naast elkaar op aluminiumfolie.
Saus:
- Pel en snipper de ui.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
- Bak het spek enkele minuten zachtjes in de olie en bak de paprika en de ui enkele minuten mee.
- Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Roer er de gezeefde tomaten, de wijn, de kruiden en peper door en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
- Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de gnocchi hierin tot ze boven komen drijven; dan zijn ze gaar.
- Laat ze even in een vergiet uitlekken.
- Verdeel ze over de borden, schenk er de saus over en strooi er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade.
Geniet van deze heerlijke aardappelgnocchi met smaakvolle tomatensaus en Parmezaanse kaas!
Geniet van deze heerlijke aardappelgnocchi met smaakvolle tomatensaus en Parmezaanse kaas!