Aardappelgnocci met tomatensaus

Aardappelgnocci met tomatensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • Zout
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram ontbijtspek in blokjes
  • ½ pak gezeefde tomatensaus 250 gram
  • 1 dl witte wijn
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • Peper
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Giet ze af, stamp ze of wrijf ze door een zeef en laat ze iets uitdampen en afkoelen.
  • Roer de bloem en het ei door de gestampte aardappelen tot een stevig deeg ontstaat.
  • Vorm van het deeg een rolletje van 3 cm doorsnee en snijd er plakjes van 1 cm dik van.
  • Druk met een vork lichtjes een ruitjespatroon in ieder kussentje.
  • Leg de kussentjes tot het gebruik naast elkaar op aluminiumfolie.

Saus:

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Bak het spek enkele minuten zachtjes in de olie en bak de paprika en de ui enkele minuten mee.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Roer er de gezeefde tomaten, de wijn, de kruiden en peper door en laat de saus 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de gnocchi hierin tot ze boven komen drijven; dan zijn ze gaar.
  • Laat ze even in een vergiet uitlekken.
  • Verdeel ze over de borden, schenk er de saus over en strooi er Parmezaanse kaas over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse salade.
Geniet van deze heerlijke aardappelgnocchi met smaakvolle tomatensaus en Parmezaanse kaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië