Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels geschild
- 750 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 150 gram Gruyère geraspt
- Versgemalen peper
Instructies
- Kook de aardappels gedurende 15 minuten, giet ze af, laat ze uitdampen en snijd ze in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Meng de slagroom met de geraspte knoflook, 100 g van de Gruyère en breng op smaak met peper en zout.
- Doe driekwart van de aardappelplakjes in een ovenschaal.
- Schenk het roommengsel erover en schep voorzichtig om zodat alles goed gemengd is.
- Leg de achtergehouden aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop het mengsel en strooi de rest van de kaas eroverheen.
- Dek af met aluminiumfolie als de gratin te donker dreigt te worden.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelgratin tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelgratin als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd!