Aardappelgratin 5

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 4 dl slagroom
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • tijm
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC
  • Schil de aardappelen en spoel ze af met water.
  • Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes.
  • Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen.
  • Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes.
  • Doe de room, knoflook en tijm (zonder takjes) en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door.
  • Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven.
  • Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is.
  • Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen.
  • Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten.
  • Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 ºC
  • Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch