Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC
- Schil de aardappelen en spoel ze af met water.
- Snijd de aardappelen in een keukenmachine in dunne plakjes.
- Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de aardappelen gelijk in de schaal leggen.
- Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes.
- Doe de room, knoflook en tijm (zonder takjes) en eieren in een schaal en mix het met een staafmixer goed door.
- Giet dit mengsel over de aardappelen en zet de schaal in de oven.
- Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.
- Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is.
- Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen.
- Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten.
- Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 ºC
- Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.