Aardappelkoekjes van Onbekende Auteur v2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 5 teentjes knoflook waarvan 3 fijngesneden
  • 1 Spaanse peper zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • ½ bosje verse koriander fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 theelepels komijnzaad
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 7 eierdooiers
  • 5 dl zonnebloemolie

Instructies

  • Breng in een pan met een laagje water de aardappels aan de kook met 2 hele teentjes
  • knoflook, zout en peper.
  • Kook ze in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en knoflook af en stamp ze met een stamper tot puree.
  • Voeg de Spaanse peper ,fijngesneden knoflook, koriander, tomatenpuree, komijn en
  • parmezaanse kaas toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer 6 eidooiers door de puree en laat afkoelen.
  • Vorm met je handen bolletjes van de puree en druk ze daarna een beetje plat, tot een koekje.
  • Klop de overgebleven eidooier los met een garde en bestrijk de koekjes ermee.
  • Verhit de zonnebloemolie in de wok of frituurpan en frituur de aardappelkoekjes in kleine
  • porties goudbruin in 4 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch