Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 zakjes aardappelschijfjes
- 250 gram champignons
- 1 dunne prei
- 1 courgette
- 25 gram boter
- 300 gram rundergehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 kruidenbouillontablet
- zout en versgemalen peper
- 50 gram geraspte oude Goudse kaas
- 1 zakje kaassaus
- 0,5 theelepel kerriepoeder
Instructies
Voorbereiding:
- Kook de aardappelschijfjes gaar, laat ze afkoelen. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de prei in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de courgette in schuine plakken.
- Verhit de boter in een pan en bak de champignons tot ze beginnen te kleuren. Laat de preiringetjes kort meebakken en schep het mengsel uit de pan. Voeg desgewenst nog een klontje boter toe en bak het gehakt omscheppend tot het rul is. Meng er de tomatenpuree, 1 dl water en het verkruimelde bouillontablet door. Schep het gehakt door de champignons. Breng op smaak met wat peper en zout. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer er de kerriepoeder door.
- Verwarm de oven voor op 200C.
Bereiding:
- Bestrijk een ronde of ovale ovenschaal met boter en beleg de bodem dakpansgewijs met de helft van de aardappelschijfjes. Schep daarop het gehaktmengsel. Beleg met de courgette en verdeel er de saus over. Dek af met de resterende aardappelschijfjes. Bedek met wat vlokjes boter en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.