Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- 2 laurierblaadjes
- 1 bosje worteltjes
- 50 ml olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- zout
- 6 sjalotjes
- 100 g groene olijven met piment
- ½ bosje peterselie
Instructies
- Snijd de aardappelen in partjes.
- Kook ze in water met en laurierblaadjes 8 minuten.
- Giet ze af en kook ze droog.
- Verwarm de oven voor op 200 º C.
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in de lengte door midden.
- Leg de aardappelpartjes met worteltjes in een braadslede en schenk al roerend de olijfolie met rozemarijn en zout over.
- Snijd de sjalotjes in partjes.
- Zet de slede in het midden van de oven en voeg na 10 minuten de sjalotjes al roerend toe.
- Laat het geheel in 30 minuten gaar stoven.
- Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe. Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.