Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g bloemig kokende aardappelen
- 500 g radicchio
- 4 sjalotjes
- 5 centiliter witte wijn
- 700 g brooddeeg
- 250 g gerookte mozzarella
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Boen de aardappelen schoon en kook ze in 30 minuten gaar.
- Maak de radicchio schoon, spoel en scheur hem in repen.
- Pel de sjalotjes en hak ze grof. Fruit de groenten aan in 2 eetlepels hete olie, giet er de witte wijn bij en laat op hoog vuur stoven tot het vocht verdampt is.
- Kruid met peper en zout en laat nog eens 5 minuten stoven.
- Laat afkoelen. Giet de aardappelen af, pel ze en draai ze door een roerzeef.
- Kneed de puree met krachtige slagen door het brooddeeg.
- Rol het deeg krachtig uit op een bebloemd werkvlak, tot de grootte van 1 grote rechthoekige of 2 kleinere vormen.
- Kwast de vorm in met olie en bekleed met het deeg.
- Besprenkel met olijfolie en laat 30 minuten rijzen op een halfwarme plek.
- Verdeel de groenten en de plakjes mozzarella over de deegbodems.
- Zet de pizza 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 250° C.
- Serveer meteen.