Aardappelpudding

Een zoet aardappelgerecht / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pond aardappels [gekookt en fijngewreven]
  • 4 eieren
  • 4 ons boter
  • 4 ons suiker
  • 1 ons bitterkoekjes [fijngestampt].

Instructies

  • Klop het wit van de eieren tot schuim.
  • De vorm moet met boter besmeerd en met beschuit bestrooid worden.
  • Roer alles door elkaar, het stijfgeklopte wit het laatst.
  • Laat gedurende 1 uur in de vorm koken.

De saus:

  • Van rijnse wijn met citroenschil, 2 dooiers van eieren, wat boter.
  • Ook kan men in plaats van wijn room nemen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als men de pudding groter wil hebben, kan men in plaats van ½ pond aardappels ½ pond nemen enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten