Aardappelpuree DeLuxe

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram aardappels
  • 2 el. Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 el. Bieslook fijngesneden
  • peper
  • zout
  • paneermeel
  • boter halvarine

Instructies

  • Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  • Prak de aardappels met de blueband, bieslook, peper en zout tot er een gladde massa ontstaat.
  • Schep de puree over in een platte ovenvaste schaal.
  • Bestrooi de puree met parneermeel en leg klontjes boter op de parneermeel.
  • Voeg zoveel boter toe dat als de boter smelt de hele schotel is bedekt (dit voor de korst).
  • Zet de puree 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 220 graden voor een lekker krokant korstje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland