Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote vastkokende aardappels ca. 200 g per stuk
- Zout
- 2 takjes rozemarijn 15 g
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Was de aardappels grondig onder koud water.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout, afgedekt, gedurende ongeveer 20 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes en knip ze fijn.
- Meng ze met de olijfolie.
BEREIDEN:
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Snijd de aardappels voorzichtig in dunne plakjes in de breedte, zodat er een 'waaier' ontstaat.
- Besprenkel de aardappels tussen de plakjes met de rozemarijnolie.
- Schuif de aardappels onder de hete grill, ongeveer 10 cm van de warmtebron, en rooster ze gedurende ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de aardappelwaaiers op een bordje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze knapperige aardappelwaaiers met rozemarijn passen goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een pinot grigio of een sauvignon blanc.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g