Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 g aardappels
- Zout
- 1 prei
- 10 cocktailaugurken zuur
- 1 grote appel
- 125 ml zure room
- 1 eetlepel mosterd
- 15 g verse dille
- Zwarte peper
Instructies
- chil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en wat zout gedurende 5-8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
- Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringen, was ze in een zeef en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de cocktailaugurken in plakjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
- Roer in een grote kom de zure room, mosterd en 2 eetlepels augurkenvocht tot een dressing.
- Knip de dille fijn en voeg toe aan de dressing.
- Meng de appel, prei en augurk door de dressing.
- Giet de aardappels af en vang hierbij 1/2 dl kookvocht op.
- Meng de aardappels met het opgevangen kookvocht door de dressing.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Laat de salade minstens 1 uur staan, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze verfrissende aardappelsalade past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisse smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de kruidige dille en de zure augurken.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g