Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 700 g krieltjes
- 1 bleekselderij
- 200 g geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Chevre Frais Naturel 45+
- 100 g honing-mosterddressing vers
- 100 g botersla
Instructies
- Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat ze vervolgens een beetje afkoelen.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in zeer smalle boogjes.
- Houd het bladgroen apart.
- Snijd de geitenkaas in stukjes.
- Meng de afgekoelde krieltjes met de bleekselderij en de honing-mosterddressing.
- Verdeel de botersla over 4 borden en schep de aardappelsalade er bovenop.
- Verdeel de stukjes geitenkaas over de salade.
- Strooi wat selderijblaadjes en peper naar smaak over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc zou goed samengaan met deze salade. Hun frisse tonen zullen de geitenkaas en de honing-mosterddressing mooi aanvullen zonder te overheersen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g