Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Aardappelsalade met gerookte paling-Receptenplein.nl

Aardappelsalade met gerookte paling

Aardappelsalade met gerookte paling

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 bos(jes) radijs
  • 2 sjalotten
  • 100 ml appel azijn
  • 250 g crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g gefileerde gerookte paling
  • 100 g spinazie

Instructies

  • Boen de aardappels goed schoon en kook ze in de schil in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • Haal de radijsjes van de bosjes, laat er een stukje groen aanzitten.
  • Kerf de radijsjes rondom acht keer in tot op enkele mm van de onderkant en leg ze in ijskoud water; ze krullen open tot roosjes.
  • Pel en snipper de sjalotten en kook ze 5 minuten in de appelazijn; meng de crème fraîche, de mosterd en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Giet de aardappels af, ontvel ze zodra ze te hanteren zijn.
  • Snijd de warme aardappels in plakjes, doe ze in een schaal en meng de crème-fraîchesaus erdoor.
  • Laat afkoelen.
  • Snijd de verharde bruine rand van de palingfilets.
  • Snijd drie filets overlangs in repen, snijd de overige filets in brunoise.
  • Meng de brunoise door de aardappelsalade en breng deze zo nodig nog eens op smaak met zout en peper.
  • Snijd de goed gewassen, uitgelekte spinazie in julienne.
  • Bekleed een schaal met de spinaziejulienne en schep de aardappelsalade erop.
  • Verdeel de repen paling erover en garneer met de radijsroosjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis