Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Laat het fillodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.
- Kook de aardappelen in ± 20 minuten in de kruidenbouillon gaar en giet ze daarna af.
- Snijd de prei in dunne ringen, overgiet die met kokend water en laat ze goed uitdruipen.
- Laat ook de maïs en de worstjes uitlekken.
- Snijd de worstjes in dunne plakjes en de aardappelen in kleine dobbelsteentjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de ontdooide vellen fillodeeg met gesmolten boter.
- Leg 4 metalen vormpjes (± 15 cm doorsnee) omgekeerd op een bakplaat en leg op elk vormpje een velletje fillodeeg.
- Druk de velletjes zo om de vormpjes, dat er schaaltjes ontstaan.
- Bak deze in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin.
- Laat de schaaltjes afkoelen.
- Klop een sausje van de Halvanaise, de yoghurt, het kerriepoeder en wat peper en zout.
- Schep alle ingrediënten en het sausje door elkaar en vul daarmee de filloschaaltjes.
- Garneer met de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet de salade met dunne sneetjes bruin stokbrood.