Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aardappelschijfjes voorgekookte of partjes
- zout
- 4 eieren
- 2 avocado
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 sjalotjes
- 200 g salami in dikke plakken gesneden of aan één stuk
- 1 krop ijsbergsla
- 4 eetlepel(s) bieslook gehakte vers of diepvries
Instructies
- Kook de aardappels in water met zout in 8 minuten beetgaar.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Kook intussen de eieren hard in 10 minuten.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en zet deze koel weg.
- Halveer de avocado’s, schil ze en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Snijd de salami in reepjes.
- Verdeel de sla in smalle reepjes.
- Pel de eieren, verdeel ze in plakjes of hak ze en voeg ze bij de aardappels met de avocadoblokjes, sjalotjes, salamireepjes en 3 eetlepels bieslook.
- Schep de dressing luchtig door de salade.
- Serveer de aardappelsalade op de ijsbergsla en strooi de rest van de bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.