Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 duopak krieltjes 700 g
- 500 g sperziebonen gebroken
- 2 schaaltjes kipfilet fumé à ca. 200 g
- 1 rode paprika
- ½ kropsla
- 1 teentje knoflook
- 100 ml mayonaise met yoghurt pot à 350 ml
- 75 g cashewnoten ongezouten
Instructies
- Krieltjes in ca. 12 minuten gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
- Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken.
- Bonen afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Intussen kipfilet in dunne plakjes snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
- Kropsla in grove stukken verdelen, harde nerven verwijderen, wassen en goed laten uitlekken.
- Knoflook pellen en uitpersen boven mayonaise.
- Krieltjes, sperziebonen, kipfilet, paprika en mayonaise door elkaar scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Salade in ca. 35 minuten koud laten worden in koelkast.
- Sla over grote schaal verdelen.
- Salade erop scheppen.
- Garneren met cashewnoten.