Aardappelsalade met tandoorisaus
Aller Hande 1996
Aantal porties:
Calorieën 290kcal
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 600 g aardappels (vastkokend,)
- zout
- 1 ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 teentje knoflook
- 1 ½ eetlepel(s) tandoorikruiden (potje, AH,)
- 1 beker Griekse yoghurt (150 ml, Fage,)
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren,)
- ½ rode paprika
- ¼ zakje verse munt (á 15 g,)
- ¼ zakje verse koriander (á 15 g,)
- 1 komkommer (2 bosuitjes,)
Bereidingswijze:
VOORBEREIDEN:
- Aardappels schillen, wassen en elk in 8 partjes snijden.
- In pan met weinig water en zout aardappelpartjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- Ui pellen en heel fijn snipperen. In steelpan olie verhitten.
- Ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Tandoorikruiden erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
- Uimengsel overdoen in kom.
- Yoghurt en citroensap erdoor roeren.
- In vergiet aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Kip in reepjes snijden, reepjes halveren.
- Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
- In kopje munt en koriander fijnknippen.
- Door tandoorisaus scheppen: aardappels, kip, paprika en kruiden.
- Op smaak brengen met zout.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Komkommer wassen.
- Halve komkommer in dunne plakjes snijden.
- Andere helft in lengte halveren en pitjes verwijderen.
- In kleine blokjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
BEREIDEN:
- Komkommerblokjes en helft van bosuiringetjes door salade scheppen.
- Overdoen in slaschaal.
- Komkommerplakjes langs rand van salade leggen.
- Rest van bosuitjes erover strooien.
- Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.
Voedingswaarden:
Calorieën: 290 kcalkoolhydraten: 28 gEiwit: 21 gVet: 11 g
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept