Aardappelsalade met tandoorisaus

Aller Hande 1996
Recept categorie(ën) Gevogelte, Kip, Salade
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Aantal porties: 4
Calorieën 290kcal

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

VOORBEREIDEN:

  • Aardappels schillen, wassen en elk in 8 partjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappelpartjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen. In steelpan olie verhitten.
  • Ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tandoorikruiden erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Uimengsel overdoen in kom.
  • Yoghurt en citroensap erdoor roeren.
  • In vergiet aardappels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Kip in reepjes snijden, reepjes halveren.
  • Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In kopje munt en koriander fijnknippen.
  • Door tandoorisaus scheppen: aardappels, kip, paprika en kruiden.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Komkommer wassen.
  • Halve komkommer in dunne plakjes snijden.
  • Andere helft in lengte halveren en pitjes verwijderen.
  • In kleine blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

BEREIDEN:

  • Komkommerblokjes en helft van bosuiringetjes door salade scheppen.
  • Overdoen in slaschaal.
  • Komkommerplakjes langs rand van salade leggen.
  • Rest van bosuitjes erover strooien.
  • Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.

Voedingswaarden:

Calorieën: 290 kcalkoolhydraten: 28 gEiwit: 21 gVet: 11 g

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept