Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg aardappels vastkokende
- 1 ui
- 1 ½ theelepel zout
- ½ theelepel witte peper
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepel(s) azijn
- ¼ liter vleesbouillon
- 1 eetlepel(s) boter
- 50 gram gerookte spekblokjes
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakte
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
- Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de saladeschaal.
- Giet de warme bouillon op het uienmengsel en snipper de warme aardappelen in de saladeschaal.
- Schep alles voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
- Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes erin.
- Schep dit mengsel over de salade, schep om en laat het even door trekken.
- Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij grill- en barbecue gerechten en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.