Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water, schil ze eventueel. Kook de
- aardappels ca. 20 minuten met het deksel op de pan.
- Laat ze schrikken en laat ze afkoelen.
- Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
- Kook de bloemkool ca 10 minuten in 500 ml water met zout.
- Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op;
- Pel snipper de ui.
- Fruit ze in 2 eetlepels boter.
- Bestrooi ze met de bloem en laat ze lichtjes bruineren.
- Roer het zojuist opgevangen kookvocht en de slagroom erdoorheen en laat het geheel ca 5
- minuten zachtjes doorkoken.
- Rasp de kaas en laat deze al roerend smelten in de saus.
- Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Snijd de aardappels afhankelijk van hun grootte in tweeën of in vieren.
- Verdeel de aardappels en de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.
- Giet de saus erover.
- Snijd het spek in reepjes en leg het boven op de schaal.
- Bak de schotel in 20-25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C.
- Garneer de ovenschotel met peterselie en serveer.