Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de tartaar:
- 200 gram rundvleesfilet
- 2 limoenblaadjes djeroek poeroet
- 1 theelepel sesamzaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- Chilipoeder
- ½ bos koriander
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen.
- Doe de aardappel met het citroengras, groentebouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en stoom gedurende 15 minuten op 100°C.
- Als alternatief: breng de ingrediënten in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Snijd de rundvleesfilet zeer fijn met een scherp mes.
- Was en droog de limoenblaadjes, verwijder de nerven en snipper de blaadjes zeer fijn.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te bruinen.
- Meng het sesamzaad met de fijngesnipperde limoenblaadjes, olijfolie, sojasaus en een snufje chilipoeder door de rundertartaar.
- Verwijder het citroengras uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
- Was de koriander, schud het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
- Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden.
- Schenk de soep rondom de tartaar en bestrooi met een beetje chilipoeder en gehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u geen liefhebber bent van korianderblad, kunt u ook peterselie gebruiken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij de romige textuur van de soep en de hartige smaak van de tartaar.Voedingswaarden
Calories: 428 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 4 g