Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) wokolie Conimex
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 750 g kruimig kokende aardappelen Malta, geschild en in blokjes
- 6 Roma-tomaten in stukjes
- 1 l tuinkruidenbouillon van tabletten
- 250 g doperwten diepvries
- 1 blik maïs uitgelekt
- 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
- 2 eetlepel(s) koriander geknipt
Instructies
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 minuten.
- Bak de aardappelen 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij.
- Breng alles aan de kook.
- Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar.
- Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner.
- Voeg de doperwten en de maïs toe en warm de soep goed door.
- Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda’s en het koriander erover.