Aardappelsoep met salami en geitenkaas
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 200 g salami (in blokjes)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 500 g aardappels (in blokjes)
- 1 eetlepel(s) verse tijm (blaadjes, zakje à 15 g)
- 1 l kippenbouillon (van tablet)
- 1 courgette
- 1 rode paprika (in brede repen)
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 100 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
- 4 eetlepel(s) olijfolie
Bereidingswijze:
- In soeppan 2 eetlepels olie verhitten en salamiblokjes op laag vuur uitbakken.
- Salami op bordje scheppen.
- In bakvet ui glazig fruiten.
- Aardappelblokjes en tijm erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken.
- Bouillon erbij schenken, geheel aan de kook brengen en 10 eetlepels op laag vuur koken.
- Courgette in lange dunne plakken snijden.
- Courgette en paprika met olie bestrijken en in grillpan beetgaar roosteren, regelmatig keren.
- Groenten eventueel na grillen in kleinere stukken snijden.
- Aardappels in bouillon heel kort met staafmixer of even in keukenmachine pureren.
- Soep opnieuw 3 minuten zachtjes doorwarmen en op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
- Aardappelsoep in vier grote, wijde kommen scheppen.
- Geroosterde groenten erin scheppen.
- Salami en geitenkaas erover strooien.
- Peper erboven malen of strooien.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept