Aardappelsoep uit Midden en Zuid Limburg
Ingrediënten
- 1 kg aardappels geschild
- 2 wortels
- 50 gram boter
- 2 el bloem
- 1½ liter bouillon
- 2 glazen witte wijn
- stukje foelie
- 1 ui gesnipperd
- peper
- zout
- peterselie fijngehakt
- bieslook fijngehakt / of kervel
Instructies
- Snijd 1 kg geschilde aardappelen en 2 penen in kleine stukjes.
- Smelt 50 gr boter en roer er 2 eetlepels bloem door.
- Giet er, zodra dit mengsel wat kleur heeft gekregen, geleidelijk 1 1/2 liter bouillon en 2 glazen witte wijn bij en voeg een stukje foelie toe.
- Kook de aardappelen en de penen met 1 gesnipperde ui hierin gaar.
- Breng de soep op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en bieslook of kervel.