Aardappelsoufflé

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardappels
  • 1 dl melk
  • 60 g roomboter
  • 2 eierdooiers
  • 3 stuks eiwitten
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • De aardappelen schillen, wassen, daarna koken met zout totdat ze goed gaar zijn.
  • Afgieten en ze even laten staan tot ze goed droog zijn.
  • Pureer ze zonder klontjes.
  • Roer de eierdooiers, gesmolten boter en dan de melk er doorheen.
  • Breng de puree op smaak en laat hem afkoelen.
  • Smeer ovenvaste cocottes in met gesmolten boter.
  • Als de puree koud is, slaan we de eiwitten met een snufje zout op tot een stevige massa en
  • spatelen dit door de puree.
  • Vul de cocottes met een spuitzak tot max. 80% en zet ze dan op een bakplaat.
  • Voor doorgifte ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 º C. totdat ze goudbruin zijn.
  • Oven niet openen anders slaan ze neer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch