Aardappeltaart met gruyère, knoflook en peterselie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,2 kg charlotte aardappelen
  • 200 g versgeraspte Gruyère kaas
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • ½ bol knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 bos(jes) platte peterselie grofgehakt
  • 2 dl room
  • peper
  • zout

Instructies

  • Beboter de ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 160° C.
  • Schil de aardappelen en snijdt ze in dunne plakjes.
  • Breng water met zout aan de kook.
  • Leg de aardappelplakjes in het kokende water.
  • Zodra het water weer aan de kook is de aardappelen afgieten en laten uitdampen.
  • Leg de aardappelschijfjes laag voor laag in de ovenschaal.
  • Tussen iedere laag gaat peper, zout, knoflook, peterselie, geraspte kaas en een beetje ei-room mengsel.
  • Doe bovenop wat Gruyère kaas en een klontje boter.
  • Zet 60 minuten voor het uitserveren de schaal in de oven en bak af.
  • Eventueel kan de taart op 100 ºC warm worden gehouden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch