Aardappeltempura met zuurkool feta en munt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kruimige aardappels in dunne plakjes
  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 1 ei
  • 200 ml koud mineraalwater bruisend
  • ½ bosje bieslook fijngesneden
  • olie om in te frituren

voor de zuurkool:

  • 400 g zuurkool
  • 200 g feta in blokjes
  • 8 blaadjes munt in reepjes
  • 200 ml witte wijn
  • 100 g rozijnen
  • 100 ml room

Instructies

  • Kook de zuurkool in de wijn gaar en laat uitlekken op een zeef.
  • Roer de rozijnen, room, feta en de munt erdoor.
  • Houd warm.
  • Kook ondertussen de plakjes aardappel beetgaar in zout met water.
  • Dep ze droog.
  • Meng de bloem, maïzena en ei.
  • Klop het water erdoor.
  • Roer de bieslook erdoor.
  • Breng goed op smaak met zout.
  • Verhit de frituurolie.
  • Haal de aardappelplakjes door het beslag en frituur ze goudbruin.
  • Maak een stapeltje van aardappeltempura en zuurkool en herhaal dit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch