Aardappeltjes in de schil

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels kleine
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g boter
  • takjes rozemarijn verse
  • takjes tijm verse
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakbacon in reepjes

Instructies

  • Boen de aardappeltjes schoon met een borsteltje.
  • Kook ze ongeveer een 15 minuten.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Halveer ze.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de aardappeltjes er in.
  • Leg er 2 takjes rozemarijn boven op, rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi dit ook eroverheen.
  • Snijd de knoflook in stukjes en leg dit ook bij de aardappeltjes.
  • Verdeel er de bacon over.
  • Giet er wat olijfolie over en bak dit alles in een voorverwarmde oven (200 º C) tot de aardappeltjes mooi bruin en gaar zijn.
  • Haal, als het gaar is, de rozemarijn takjes eruit en serveer er een frisse salade van o.a. witlof en een stukje rundvlees bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Extra aanwijzing Snel te maken