Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuks ui
- 4 stuks aardappels
- 6 stuks eieren
- zout
Instructies
- Snipper de ui. Snijd de aardappels in plakken van 3 mm.
- Verhit de olie en bak hierin de ui en aardappelen 15 minuten op zacht vuur tot de aardappels gaar zijn.
- Laat het aardappelmengsel in een vergiet uitlekken en vang 2 el. olie op.
- Veeg de koekenpan schoon, verwijder eventuele aardappelresten.
- Klop de eieren los met een snufje zout, roer het aardappelmengsel erdoor en laat het mengsel 15 minuten intrekken.
- Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en schenk er het aardappelmengsel in één keer bij.
- Verdeel het mengsel met een pannenkoekenmes en druk het plat.
- Laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is.
- Schud de pan regelmatig heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord en doe weer 1 eetlepel olie in de pan.
- Laat ook de andere kant van de tortilla lichtbruin worden.