Aardbeien bowl voor de Kerst

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 dl witte wijn
  • 5 dl druiven (sap)
  • 250 ml citroen (bronwater)
  • 3 eetlepel aardbeienlikeur
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 mespuntje peper
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 500 gram Aardbeien
  • 1 stukje ananas
  • 5 blaadje(s) citroen (melisse)
  • 8 dl champagne
  • 800 ml sodawater
  • 100 ijs

Instructies

  • In een bowlschaal de witte wijn, druivesap, bronwater, aarbeienlikeur en basterdsuiker al roerend mengen tot de suiker is opgelost.
  • Wat peper en nootmuskaat erboven malen.
    Aerdbeien wassen, schoonmaken en halveren. 
  • De ananas dik schillen, pitjes eruitsteken en de vrucht in plakken snijden.
  • De kern eruit steken en de ringen in stukjes snijden.
  • De vruchten in de wijn overdoen en de bowl koel wegzetten tot gebruik. 
  • De citroenmelisse blaadjes wassen
  • De champagne en sodawater bij de bowl roeren, de ijs blokjes erin leggen en de citroenmelisse blaadjes erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koude Dranken
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst