Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 8 dl witte wijn
- 5 dl druiven (sap)
- 250 ml citroen (bronwater)
- 3 eetlepel aardbeienlikeur
- 50 gram basterdsuiker
- 1 mespuntje peper
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 500 gram Aardbeien
- 1 stukje ananas
- 5 blaadje(s) citroen (melisse)
- 8 dl champagne
- 800 ml sodawater
- 100 ijs
Instructies
- In een bowlschaal de witte wijn, druivesap, bronwater, aarbeienlikeur en basterdsuiker al roerend mengen tot de suiker is opgelost.
- Wat peper en nootmuskaat erboven malen. Aerdbeien wassen, schoonmaken en halveren.
- De ananas dik schillen, pitjes eruitsteken en de vrucht in plakken snijden.
- De kern eruit steken en de ringen in stukjes snijden.
- De vruchten in de wijn overdoen en de bowl koel wegzetten tot gebruik.
- De citroenmelisse blaadjes wassen
- De champagne en sodawater bij de bowl roeren, de ijs blokjes erin leggen en de citroenmelisse blaadjes erover strooien.