Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien bowl voor de Kerst
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bowlschaal
Ingrediënten
▢
8
dl
witte wijn
▢
5
dl
druiven
(sap)
▢
250
ml
citroen
(bronwater)
▢
3
eetlepel
aardbeienlikeur
▢
50
gram
basterdsuiker
▢
1
mespuntje
peper
▢
1
mespuntje
nootmuskaat
▢
500
gram
Aardbeien
▢
1
stukje
ananas
▢
5
blaadje(s)
citroen
(melisse)
▢
8
dl
champagne
▢
800
ml
sodawater
▢
100
ijs
Instructies
In een bowlschaal de witte wijn, druivesap, bronwater, aarbeienlikeur en basterdsuiker al roerend mengen tot de suiker is opgelost.
Wat peper en nootmuskaat erboven malen.
Aerdbeien wassen, schoonmaken en halveren.
De ananas dik schillen, pitjes eruitsteken en de vrucht in plakken snijden.
De kern eruit steken en de ringen in stukjes snijden.
De vruchten in de wijn overdoen en de bowl koel wegzetten tot gebruik.
De citroenmelisse blaadjes wassen
De champagne en sodawater bij de bowl roeren, de ijs blokjes erin leggen en de citroenmelisse blaadjes erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst