Aardbeien en meloenbolletjes in honing citroensaus en cantuccini

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 rijpe meloen
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • enkele flinke lepels honing
  • 1 flinke citroen
  • 1 liter roomijs
  • 1 zakje cantuccini Italiaanse amandelkoekjes
  • ½ liter slagroom

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloen, doe die in een schaal en voeg de aardbeien toe.
  • Zoet het fruit met 2 zakjes vanillesuiker.
  • Pers de citroen uit en voeg de honing aan het sap toe.
  • Meng dit tot het geheel mooi vloeibaar is; voeg zo nodig honing toe tot een zuurzoete saus is ontstaan.
  • Schenk de saus over het fruit, meng alle goed en zet de schaal ± 2 uur in dekoelkast.
  • Klop de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 flinke lepel honing stijf.
  • Leg op ieder bord een plak of bolletje ijs en schep er het fruit met voldoende saus omheen.
  • Schep de slagroom op het ijs.
  • Geef de cantuccini er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië