Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 1 rijpe meloen
- 4 zakjes vanillesuiker
- enkele flinke lepels honing
- 1 flinke citroen
- 1 liter roomijs
- 1 zakje cantuccini Italiaanse amandelkoekjes
- ½ liter slagroom
Instructies
- Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren.
- Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloen, doe die in een schaal en voeg de aardbeien toe.
- Zoet het fruit met 2 zakjes vanillesuiker.
- Pers de citroen uit en voeg de honing aan het sap toe.
- Meng dit tot het geheel mooi vloeibaar is; voeg zo nodig honing toe tot een zuurzoete saus is ontstaan.
- Schenk de saus over het fruit, meng alle goed en zet de schaal ± 2 uur in dekoelkast.
- Klop de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 flinke lepel honing stijf.
- Leg op ieder bord een plak of bolletje ijs en schep er het fruit met voldoende saus omheen.
- Schep de slagroom op het ijs.
- Geef de cantuccini er apart bij.