Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor het zanddeeg:
- 3 dozen Aardbeien
- 1 pak Bastognekoeken
- 120 gram boter
- 500 gram kwark
- 300 ml slagroom
- 12 blaadjes gelatine 20 gram of agar agar
- 150 gram poedersuiker
- 1 citroen
voor de aardbeiencoulis:
- 3 gelatineblaadjes of agar agar
- 250 gram Aardbeien
- 50 gram suiker
Instructies
- Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met bakpapier.
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn.
- Smelt de boter en voeg deze bij de koekjes en roer het geheel goed door zodat alle kruimels beboterd zijn.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel of een paletmes.
- Zet de springvorm in de koelkast.
- Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze.
- Snijd de citroen in 2 helften en pers ze uit boven een steelpan.
- Verwarm het citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna afkoelen tot ca 30°C.
- Doe de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de poedersuiker erdoor.
- Haal de springvorm uit de koelkast.
- Neem een aantal mooie grote aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje.
- Halveer ze en zet ze met de gladde kant tegen de rand.
- Vul de rest van de bodem op met de overige aardbeien.
- Meng het citroensap met de gelatine door de kwark en roer door.
- Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark.
- Schenk nu voorzichtig het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant eventueel glad.
- Zet de taart nu in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.
- Maak de aardbeiencoulis door de 3 gelatineblaadjes ca een half uurtje te laten weken.
- Pureer de aardbeien samen met de suiker.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze licht tot ze gesmolten zijn. .
- Voeg de vloeibare gelatine nu toe aan de aardbeien.
- Neem de springvorm erbij en schenk de coulis boven op de kwark.
- Zorg dat de bovenkant goed bedekt is.
- Zet de taart nu even in de diepvries tot de gelatine mooi opgesteven is.
- Werk af met een aardbei en eventueel een blaadje munt