Aardbeien met Amarettoroom en Geroosterde Amandelen

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje amandelschaafsel à 45 g
  • 1 bakje aardbeien 500 g
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels Amaretto di Saronno

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel lichtjes in een droge koekenpan tot het goudbruin en geurig is.
  • Haal het uit de pan en zet apart.
  • Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over vier schaaltjes.
  • Bestrooi de aardbeien met suiker.
  • Roer de crème fraîche los met de Amaretto di Saronno en verdeel dit over de aardbeien.
  • Garneer de aardbeien met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Serveer direct als een heerlijk verfrissend nagerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Dit dessert is heerlijk met amandelkoekjes aan de zijkant voor extra crunch en smaak.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch