Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 doosjes aardbeien à 250 g
- 100 g suiker
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- Versgemalen zwarte peper
- 2 takjes munt
Instructies
- Voorbereiding:
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.
- Breng de suiker en balsamicoazijn aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- Breng op smaak met zwarte peper.
- Giet het mengsel over de aardbeien en laat dit ongeveer 1 uur staan, af en toe omscheppen.
- Bereiding:
- Laat de aardbeien uitlekken en schep ze in coupes.
- Garneer met toefjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete witte wijn, zoals een Riesling of een Moscato d'Asti, past goed bij dit dessert. Hun fruitige aroma's zullen de smaak van de aardbeien complimenteren en het zoete karakter van het gerecht aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 125 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Sugar: 26 g