Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 1 sinaasappel
- 2½ dl slagroom
- 50 g kristalsuiker
- 7 eetlepel(s) water
- 4 eetlepel(s) Cointreau
Instructies
- Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Bewaar 4 hele aardbeien voor de garnering.
- Snijd de andere doormidden en verdeel ze over 4 dessertschaaltjes.
- Snijd een circa 10 cm lange reep schil zonder het wit van de sinaasappel.
- Snijd de schil verder in heel smalle reepjes.
- Doe het water met de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Zorg ervoor dat de suiker oplost.
- Voeg er de reepjes sinaasappelschil aan toe en laat 10 minuten sudderen.
- Laat de siroop afkoelen en meng er de Cointreau door.
- Giet 1 eetlepel siroop per schaaltje over de aardbeien.
- Laat 2 uur in de koelkast rusten.
- Klop de slagroom.
- Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel de slagroom over de aardbeien.
- Garneer met 1 aardbei per schaaltje en dien onmiddellijk op.