Aardbeien met cointreau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • dl slagroom
  • 50 g kristalsuiker
  • 7 eetlepel(s) water
  • 4 eetlepel(s) Cointreau

Instructies

  • Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Bewaar 4 hele aardbeien voor de garnering.
  • Snijd de andere doormidden en verdeel ze over 4 dessertschaaltjes.
  • Snijd een circa 10 cm lange reep schil zonder het wit van de sinaasappel.
  • Snijd de schil verder in heel smalle reepjes.
  • Doe het water met de suiker in een pan en breng aan de kook.
  • Zorg ervoor dat de suiker oplost.
  • Voeg er de reepjes sinaasappelschil aan toe en laat 10 minuten sudderen.
  • Laat de siroop afkoelen en meng er de Cointreau door.
  • Giet 1 eetlepel siroop per schaaltje over de aardbeien.
  • Laat 2 uur in de koelkast rusten.
  • Klop de slagroom.
  • Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel de slagroom over de aardbeien.
  • Garneer met 1 aardbei per schaaltje en dien onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk