Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien met cointreau
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardbeien
▢
1
sinaasappel
▢
2½
dl
slagroom
▢
50
g
kristalsuiker
▢
7
eetlepel(s)
water
▢
4
eetlepel(s)
Cointreau
Instructies
Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Bewaar 4 hele aardbeien voor de garnering.
Snijd de andere doormidden en verdeel ze over 4 dessertschaaltjes.
Snijd een circa 10 cm lange reep schil zonder het wit van de sinaasappel.
Snijd de schil verder in heel smalle reepjes.
Doe het water met de suiker in een pan en breng aan de kook.
Zorg ervoor dat de suiker oplost.
Voeg er de reepjes sinaasappelschil aan toe en laat 10 minuten sudderen.
Laat de siroop afkoelen en meng er de Cointreau door.
Giet 1 eetlepel siroop per schaaltje over de aardbeien.
Laat 2 uur in de koelkast rusten.
Klop de slagroom.
Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel de slagroom over de aardbeien.
Garneer met 1 aardbei per schaaltje en dien onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk