Aardbeien rabarbertaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het deeg

  • 200 g gezeefde bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 100 g fijne griessuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • 150 g malse boter

voor de vulling

  • 750 g aardbeien
  • 1 kg rabarber
  • 6 blaadjes rode gelatine
  • 8 blaadjes witte gelatine
  • sap van 1 citroen
  • 150 g fijne griessuiker
  • 300 g dubbele room
  • 2 eetlepel(s) aardbeienjam
  • 2 eetlepel(s) gebrande nootjes
  • 2 dl verse room

Instructies

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door, rol het uit en bekleed daarmee een springvorm.
  • Vorm een 3 cm hoge rand.
  • Prik de deegbodem een paar keer in met een vork, beleg met aluminiumfolie en gedroogde bonen en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Bak 20-25 minuten in de op 200°C voorverhitte oven en laat afkoelen.
  • Maak de gewassen rabarber schoon, snijd klein en stoof 5 minuten in 1 dl water.
  • Los de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine op in de rabarber.
  • Voeg de helft van de schoongemaakte, kleingesneden aardbeien toe, breng op smaak met citroensap en suiker en pureer met de staafmixer.
  • Spatel er vervolgens de opgeklopte dubbele room door.
  • Schep het romige vruchtenmengsel in de deegbodem en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de springvorm, bestrijk de taartrand rondom met licht verwarmde aardbeienjam en bedek met gebrande nootjes.
  • Klop de verse room stijf met suiker naar smaak .
  • Garneer de taart met toefjes slagroom en de rest van de aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België