Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor het deeg
- 200 g gezeefde bloem
- 50 g amandelpoeder
- 100 g fijne griessuiker
- 1 snuifje zout
- 1 ei
- 150 g malse boter
voor de vulling
- 750 g aardbeien
- 1 kg rabarber
- 6 blaadjes rode gelatine
- 8 blaadjes witte gelatine
- sap van 1 citroen
- 150 g fijne griessuiker
- 300 g dubbele room
- 2 eetlepel(s) aardbeienjam
- 2 eetlepel(s) gebrande nootjes
- 2 dl verse room
Instructies
- Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door, rol het uit en bekleed daarmee een springvorm.
- Vorm een 3 cm hoge rand.
- Prik de deegbodem een paar keer in met een vork, beleg met aluminiumfolie en gedroogde bonen en laat een uur rusten in de koelkast.
- Bak 20-25 minuten in de op 200°C voorverhitte oven en laat afkoelen.
- Maak de gewassen rabarber schoon, snijd klein en stoof 5 minuten in 1 dl water.
- Los de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine op in de rabarber.
- Voeg de helft van de schoongemaakte, kleingesneden aardbeien toe, breng op smaak met citroensap en suiker en pureer met de staafmixer.
- Spatel er vervolgens de opgeklopte dubbele room door.
- Schep het romige vruchtenmengsel in de deegbodem en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
- Verwijder de springvorm, bestrijk de taartrand rondom met licht verwarmde aardbeienjam en bedek met gebrande nootjes.
- Klop de verse room stijf met suiker naar smaak .
- Garneer de taart met toefjes slagroom en de rest van de aardbeien.