Aardbeien Romanoff
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien verse kleine
- 2 eetlepels griessuiker
- 3 cl wodka
- 0,5 citroen sap er van
- 4 bolletjes vanille-roomijs
- 2 eiwitten
- 100 gram bloemsuiker
Instructies
- Verwijder het kroontje van de aardbeien en was ze even in ijskoud water.
- Doe er de griessuiker en de wodka over en roer even met een lepel, zodat alle ingrediënten goed worden vermengd.
- Voeg er het citroensap aan toe.
- Verdeel de aardbeien over 4 mooie schaaltjes en zet ze in de koelkast.
- Klop net voor het opdienen de eiwitten tot een vaste massa met de mixer of keukenrobot.
- Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de bloemsuiker toe,zodat u een mooie meringue of eiwitschuim krijgt.
- Vul hiermee een spuitzak met een getand spuitmondje.
- Leg een bolletje roomijs tussen de aardbeien en spuit een mooi laagje eiwitschuim over het ijs.
- Plaats dit enkele seconden onder de hete grill voor een mooi kleurtje.
- Combineer dit decoratieve nagerechtje met een glaasje champagne of Sauterne.
- Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.