Aardbeien Romanoff

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien verse kleine
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 3 cl wodka
  • 0,5 citroen sap er van
  • 4 bolletjes vanille-roomijs
  • 2 eiwitten
  • 100 gram bloemsuiker

Instructies

  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en was ze even in ijskoud water.
  • Doe er de griessuiker en de wodka over en roer even met een lepel, zodat alle ingrediënten goed worden vermengd.
  • Voeg er het citroensap aan toe.
  • Verdeel de aardbeien over 4 mooie schaaltjes en zet ze in de koelkast.
  • Klop net voor het opdienen de eiwitten tot een vaste massa met de mixer of keukenrobot.
  • Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de bloemsuiker toe,zodat u een mooie meringue of eiwitschuim krijgt.
  • Vul hiermee een spuitzak met een getand spuitmondje.
  • Leg een bolletje roomijs tussen de aardbeien en spuit een mooi laagje eiwitschuim over het ijs.
  • Plaats dit enkele seconden onder de hete grill voor een mooi kleurtje.
  • Combineer dit decoratieve nagerechtje met een glaasje champagne of Sauterne.
  • Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Rusland