Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien Romanoff
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aardbeien
verse kleine
▢
2
eetlepels
griessuiker
▢
3
cl
wodka
▢
0,5
citroen
sap er van
▢
4
bolletjes
vanille-roomijs
▢
2
eiwitten
▢
100
gram
bloemsuiker
Instructies
Verwijder het kroontje van de aardbeien en was ze even in ijskoud water.
Doe er de griessuiker en de wodka over en roer even met een lepel, zodat alle ingrediënten goed worden vermengd.
Voeg er het citroensap aan toe.
Verdeel de aardbeien over 4 mooie schaaltjes en zet ze in de koelkast.
Klop net voor het opdienen de eiwitten tot een vaste massa met de mixer of keukenrobot.
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de bloemsuiker toe,zodat u een mooie meringue of eiwitschuim krijgt.
Vul hiermee een spuitzak met een getand spuitmondje.
Leg een bolletje roomijs tussen de aardbeien en spuit een mooi laagje eiwitschuim over het ijs.
Plaats dit enkele seconden onder de hete grill voor een mooi kleurtje.
Combineer dit decoratieve nagerechtje met een glaasje champagne of Sauterne.
Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: u kunt dit gerecht ook serveren in een diep bord. Dan strijkt u het eiwitschuim met een palet op de aardbeien, waarna u het in de oven plaatst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Rusland