Aardbeien schuimtaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 gram hazelnoten geroosterde
  • beschuit
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 7 ml vloeibare suikervervanger
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
  • Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
  • Zet hierna de oven hoger.
  • Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
  • Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
  • Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
  • Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
  • Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
  • Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
  • Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
  • Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart