Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg
- 50 gram hazelnoten geroosterde
- beschuit
- 500 gram aardbeien
- 2 eiwitten
- 7 ml vloeibare suikervervanger
- 1 theelepel maïzena
Instructies
- Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
- Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
- Zet hierna de oven hoger.
- Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
- Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
- Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
- Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
- Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
- Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
- Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
- Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.