Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten voor het zanddeeg:
- 250 gr bloem
- 6 gr bakpoeder
- 180 gr roomboter
- 90 gr suiker
- 90 gr basterdsuiker
- 1 ei
- 1 snuif zout
- Vanille extract
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
- ½ liter melk
- 125 gr suiker
- 1 ei
- 50 gr puddingpoeder Imperial of custard
Ingrediënten voor de topping:
- bakje Aardbeien in blokjes gesneden
- 100 gr chocola puur, melk of witte chocolade
- 1 Zakje taartina zie gebruiksaanwijzing op het zakje
- 200 ml slagroom 40% vetgehalte met suiker naar smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
- Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
- Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
- Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
- Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
- Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
- Was de aardbeien en snij ze in blokjes.
- Smelt de chocolade.
- Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
- Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
- Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee.
- Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes.
- Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.
Afwerking:
- Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee.
- Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
- Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
- Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.