Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien zandtaartjes
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
schaal
plastic folie
Ingrediënten
Ingrediënten voor het zanddeeg:
▢
250
gr
bloem
▢
6
gr
bakpoeder
▢
180
gr
roomboter
▢
90
gr
suiker
▢
90
gr
basterdsuiker
▢
1
ei
▢
1
snuif
zout
▢
Vanille extract
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
▢
½
liter
melk
▢
125
gr
suiker
▢
1
ei
▢
50
gr
puddingpoeder
Imperial of custard
Ingrediënten voor de topping:
▢
bakje
Aardbeien
in blokjes gesneden
▢
100
gr
chocola
puur, melk of witte chocolade
▢
1
Zakje
taartina
zie gebruiksaanwijzing op het zakje
▢
200
ml
slagroom
40% vetgehalte met suiker naar smaak
Instructies
Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
Was de aardbeien en snij ze in blokjes.
Smelt de chocolade.
Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee.
Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes.
Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.
Afwerking:
Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee.
Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
België