Aardbeien zandtaartjes

Aardbeien zandtaartjes

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor het zanddeeg:

  • 250 gr bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 180 gr roomboter
  • 90 gr suiker
  • 90 gr basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 snuif zout
  • Vanille extract

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

  • ½ liter melk
  • 125 gr suiker
  • 1 ei
  • 50 gr puddingpoeder Imperial of custard

Ingrediënten voor de topping:

  • bakje Aardbeien in blokjes gesneden
  • 100 gr chocola puur, melk of witte chocolade
  • 1 Zakje taartina zie gebruiksaanwijzing op het zakje
  • 200 ml slagroom 40% vetgehalte met suiker naar smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
  • Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
  • Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
  • Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
  • Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
  • Was de aardbeien en snij ze in blokjes.
  • Smelt de chocolade.
  • Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
  • Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
  • Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee.
  • Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Afwerking:

  • Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee.
  • Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
  • Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
  • Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst België