Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eierdooiers
- 180 g suiker
- 4 blaadjes gelatine van 3 g
- 5 dl melk halfvol
- 250 g aardbeien
- 2½ dl room
- 15 g suiker
Instructies
- De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban)
- De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
- De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.
- De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
- De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.
- De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
- De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren.
- De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
- In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
- De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.