Aardbeienbavarois 3

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 180 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine van 3 g
  • 5 dl melk halfvol
  • 250 g aardbeien
  • dl room
  • 15 g suiker

Instructies

  • De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban)
  • De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
  • De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.
  • De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
  • De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.
  • De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
  • De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren.
  • De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
  • In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
  • De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België