Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeienbavarois 3
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eierdooiers
▢
180
g
suiker
▢
4
blaadjes
gelatine
van 3 g
▢
5
dl
melk
halfvol
▢
250
g
aardbeien
▢
2½
dl
room
▢
15
g
suiker
Instructies
De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban)
De gelatineblaadjes laten weken in koud water.
De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen.
De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost.
De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren.
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen.
De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren.
De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen.
In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten.
De bavarois ontvormen op een serveerschaal en versieren met kleine aardbeien en toefjes slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België