Aardbeiencaketaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • springvorm van 24 cm

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gr bloem
  • fyllodeeg
  • boter
  • 2 bakje aardbeien
  • 1 zakje heldere taartgeleipoeder
  • 2 dl water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de vanillesuiker, zout en de bloem.
  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
  • Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen, bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de springvorm;
  • Vouw de overlappende randen naar binnen.
  • Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
  • Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
  • Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de cake.
  • Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en lepel dit over de aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart