Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm van 24 cm
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 150 gr witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 150 gr bloem
- fyllodeeg
- boter
- 2 bakje aardbeien
- 1 zakje heldere taartgeleipoeder
- 2 dl water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de vanillesuiker, zout en de bloem.
- Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
- Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen, bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de springvorm;
- Vouw de overlappende randen naar binnen.
- Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
- Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
- Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
- Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de cake.
- Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en lepel dit over de aardbeien.