Aardbeienflûtes

Aardbeienflûtes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 1 deciliter suikersiroop
  • sap van 0 5 citroen
  • scheutje aardbeienlikeur of frambozenlikeur
  • 1 deciliter room

Instructies

  • Pureer de aardbeien, maar houd vier mooie exemplaren (met kroontje) apart voor de garnering.
  • Voeg de suikersiroop en het citroensap toe en breng op smaak met de gekozen likeur.
  • Doe de aardbeienmousse in champagneflûtes tot twee centimeter van de rand.
  • Klop de room halfstijf en schenk deze voorzichtig op de aardbeienmousse.
  • Geef een inkeping vanaf de onderkant op de apart gehouden aardbeien en zet deze op de rand van het glas als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk