Aardbeiengebak met citroencrème

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 5 eieren
  • 30 gram marsepein onbewerkte
  • 100 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 100 gram bloem

Voor de vulling:

  • 750 gram aardbeien
  • 350 gram rode bessengelei
  • 2 citroenen
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 5 eidooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ liter slagroom

Instructies

  • Splits voor het biscuitdeeg de eieren.
  • Kneed de marsepein met 50 gr suiker en meng met een handmixer geleidelijk 2 eetlepels lauw water door de marsepeinmassa.
  • Meng er één voor één de eidooiers door en klop met de mixer door tot een gladde witte crème is ontstaan.
  • Sla de eiwitten met de rest van de suiker en het zout stijf en schep ze op het dooiermengsel.
  • Zeef de bloem hierboven en schep het eiwit en de bloem voorzichtig door het dooiermengsel, zodat een homogene massa ontstaat.
  • Beleg een bakblik met bakpapier, verdeel het beslag hier gelijkmatig op in een rechthoek van 30 x 40 cm en laat het gebak in een op 225°C voorverwarmde oven in 8 minuten gaar worden.
  • Neem de taartplak met het bakpapier uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Verwijder het papier en snijd het gebak in de lengte in drie even grote stukken.
  • Was de aardbeien, laat ze uitlekken, maak ze schoon en halveer ze.
  • Bestrijk één taartplak met 2/3 van de bessengelei en beleg hem met de helft van de aardbeien.
  • Boen voor de citroencrème de citroenen onder de hete kraan schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Klop met de handmixer de eidooiers met de poedersuiker en 6 eetlepels citroensap in ± 6 minuten tot een dikke witte crème en roer de citroenrasp hierdoor.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Laat de uitgeknepen gelatine op laag vuur smelten en roer hem met een garde door de citroencrème.
  • Schep, zodra de crème begint te geleren, de slagroom door de crème.
  • Strijk de helft van de citroencrème over de met aardbeien belegde taartplak, leg hierop een tweede plak en druk die enigszins aan.
  • Strijk de rest van de crème hier weer op uit, leg de derde plak hierop en druk die eveneens aan.
  • Zet het gebak 30 minuten in de koelkast, zodat de crème kan geleren.
  • Bestrijk de bovenkant dun met rode bessengelei en leg de rest van de aardbeien hierop.
  • Breng de rest van de bessengelei snel aan de kook, roer tot die koud, maar nog vloeibaar is en bestrijk de aardbeien hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak