Aardbeiengebak met citroencrème
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 750 gram aardbeien
- 350 gram rode bessengelei
- 2 citroenen
- 7 blaadjes witte gelatine
- 5 eidooiers
- 100 gram poedersuiker
- ½ liter slagroom
Bereidingswijze:
- Splits voor het biscuitdeeg de eieren.
- Kneed de marsepein met 50 gr suiker en meng met een handmixer geleidelijk 2 eetlepels lauw water door de marsepeinmassa.
- Meng er één voor één de eidooiers door en klop met de mixer door tot een gladde witte crème is ontstaan.
- Sla de eiwitten met de rest van de suiker en het zout stijf en schep ze op het dooiermengsel.
- Zeef de bloem hierboven en schep het eiwit en de bloem voorzichtig door het dooiermengsel, zodat een homogene massa ontstaat.
- Beleg een bakblik met bakpapier, verdeel het beslag hier gelijkmatig op in een rechthoek van 30 x 40 cm en laat het gebak in een op 225°C voorverwarmde oven in 8 minuten gaar worden.
- Neem de taartplak met het bakpapier uit de oven en laat hem afkoelen.
- Verwijder het papier en snijd het gebak in de lengte in drie even grote stukken.
- Was de aardbeien, laat ze uitlekken, maak ze schoon en halveer ze.
- Bestrijk één taartplak met 2/3 van de bessengelei en beleg hem met de helft van de aardbeien.
- Boen voor de citroencrème de citroenen onder de hete kraan schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Klop met de handmixer de eidooiers met de poedersuiker en 6 eetlepels citroensap in ± 6 minuten tot een dikke witte crème en roer de citroenrasp hierdoor.
- Klop de slagroom stijf.
- Laat de uitgeknepen gelatine op laag vuur smelten en roer hem met een garde door de citroencrème.
- Schep, zodra de crème begint te geleren, de slagroom door de crème.
- Strijk de helft van de citroencrème over de met aardbeien belegde taartplak, leg hierop een tweede plak en druk die enigszins aan.
- Strijk de rest van de crème hier weer op uit, leg de derde plak hierop en druk die eveneens aan.
- Zet het gebak 30 minuten in de koelkast, zodat de crème kan geleren.
- Bestrijk de bovenkant dun met rode bessengelei en leg de rest van de aardbeien hierop.
- Breng de rest van de bessengelei snel aan de kook, roer tot die koud, maar nog vloeibaar is en bestrijk de aardbeien hiermee.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept