Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg:
- ½ theelepel Dr. Oetker Backin
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 gram kristalbloem (Koopmans)
- citroen
- 150 gram boter
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) poedersuiker
Bestrooien:
- poedersuiker
Vulling:
- 200 gram aardbeienjam warme
Instructies
- Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 150 graden Celsius
- Bloem en Backin mengen en boven een beslagkom zeven.
- De overige ingrediënten van het deeg toevoegen.
- Kneed het geheel door met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
- Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
- Vorm van het deeg een rol.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm.
- Steek met behulp van een stervormig uitstekertje sterren uit het deeg.
- Bij de helft van de uitgestoken sterren steekt u in het midden een kleine ster uit.
- Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
- De nog warme sterren, waar een kleine ster is uitgestoken, met poedersuiker bestrooien.
- Zodra de andere sterren zijn afgekoeld, deze met aardbeienjam bestrijken.
- Leg de met poedersuiker bestrooide sterren, met de poedersuiker naar boven, op de met aardbeien bestreken sterren.